Documentatie voor QGIS 3.28

Hint

Zoekt u naar documentatie voor nieuwere versies dan de 3.28 Long Term Release? Bekijk de documentatie voor testing.

Notitie

Documentatie voor QGIS is beschikbaar in verscheidene talen en versies. Vergroot het menu QGIS Documentation aan de onderzijde van de zijbalk om de lijst te bekijken.

Notitie

Deze documentatie wordt vertaald vanuit de originele Engelse versie, door leden van de gemeenschap, op Transifex.

Afhankelijk van het niveau van voltooiing van de inspanningen voor de vertalingen, zou u nog alinea’s of gehele pagina’s kunnen aantreffen die nog steeds in het Engels zijn. U kunt de gemeenschap helpen door nieuwe vertalingen aan te leveren of bestaande na te kijken op Transifex.

Momenteel is vertaalde documentatie alleen beschikbaar voor de tak Long Term-uitgaven, maar zou, niettegenstaande dat, geschikt zijn om te leren hoe QGIS te gebruiken.

Welkom bij de officiële documentatie voor QGIS, het gratis en open bron gemeenschap-gedreven GIS-softwarepakket! Als deze documentatie nieuw voor u is, zouden de inhoudsopgave hieronder en in de zijbalk u eenvoudig toegang moeten geven tot de documentatie voor uw onderwerp van interesse. U kunt ook de zoekfunctie in de linkerbovenhoek gebruiken.

Naast de online documentatie verschaft het project QGIS ook materiaal dat u kunt downloaden om off-line te lezen. Zij zijn beschikbaar in het menu QGIS Documentation aan de onderzijde van de zijbalk, als:

Notitie

QGIS is een open bron-project, ontwikkeld door een gemeenschap van deelnemers. Het team voor de documentatie kan altijd uw terugkoppeling en hulp gebruiken om de handleidingen beschrijving van mogelijkheden te verbeteren Als u iets niet begrijpt of in de documentatie niet kunt vinden waar u naar zoekt, help ons dan om de documentatie te verbeteren door het ons te laten weten:

Bekijk een van de documenten hieronder.

Voor gebruikers