Handleiding voor documentatie

Documentatie voor QGIS is beschikbaar op https://docs.qgis.org. Omdat het schrijven ervan een doorlopend proces is, wordt elke dag automatisch een nieuwe versie gebouwd (bekijk de onderzijde van de pagina voor de exacte tijd) voor alle ondersteunde versies (testing, Long Term Release (LTR) en next-to-be LTR).

Bronbestanden voor QGIS Documentation zijn beschikbaar op https://github.com/qgis/QGIS-Documentation. Zij worden voornamelijk geschreven met behulp van de indeling voor de syntaxis reStructuredText (reST), gekoppeld aan enkele scripts uit de programmaset Sphinx om de uitvoer naar HTML na te bewerken. Bekijk voor algemene informatie over deze gereedschappen: https://docutils.sourceforge.io/docs/ref/rst/restructuredtext.html of https://www.sphinx-doc.org/en/master/usage/restructuredtext/basics.html.

De volgende hoofdstukken leiden u door het leren:

  • hoe de bronbestanden voor de documentatie te beheren met het systeem git en het platform GitHub waarop zij zijn opgeslagen

  • hoe de teksten aan te passen, schermafdrukken te verschaffen… op een conforme manier

  • hoe uw aanpassingen te delen en er voor te zorgen dat zij naar de officiële documenten worden gepusht.

Als u zoekt naar algemene informatie om bij te dragen aan het project QGIS of het beheren van opslagplaatsen, kunt u meer informatie vinden op Doe mee in de gemeenschap van QGIS.