Important

Translation is a community effort you can join. This page is currently translated at 94.44%.

1. Preambul

Acesta este ghidul de utilizare pentru softul QGIS, specializat în sistemele de informații geografice (GIS). QGIS este distribuit sub licența publică generală GNU. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de pornire a QGIS, https://www.qgis.org.

Conținutul acestui document a fost scris și verificat de către autori și editori. Cu toate acestea, greșelile sunt posibile.

Prin urmare, atât autorii cât și editorii nu își asumă nicio responsabilitate pentru erorile din acest document și posibilele consecințe ale acestora. Vă încurajăm să raportați eventualele greșeli.

Acest document a fost tipărit cu ajutorul reStructuredText. Este disponibil sub formă de cod sursă reST pe `github<https://github.com/qgis/QGIS-Documentation>`_, și online la https://www.qgis.org/en/docs/, în formatele HTML și PDF. Versiunile traduse ale acestui document pot fi răsfoite și descărcate și din zona de documentare a proiectului QGIS.

Pentru mai multe informații despre contribuția la acest document și despre traducere, vă rugăm să vizitați https://qgis.org/en/site/getinvolved/index.html.

Link-urile din acest document

Acest document conține legături interne și externe. Un clic pe un link intern produce deplasarea în cadrul unui document, în timp ce un clic pe un link extern deschide o adresă de internet.

Autorii și Editorii Documentației

Lista persoanelor care au contribuit la redactarea, revizuirea și traducerea următoarei documentații este disponibilă la adresa Contribuții.

Drepturi de autor (c) 2004 - 2020 Echipa de dezvoltare QGIS

Internet: https://www.qgis.org

Licența acestui document

Se acordă permisiunea de copiere, distribuire și/sau de modificare a acestui document sub termenii GNU Free Documentation License, versiunea 1.3 sau orice versiune ulterioară, publicată de către Free Software Foundation; fără Secțiunile Fixe și fără Textele Coperților. O copie a acestei licențe este inclusă în Anexa Anexa B: Licența GNU pentru Documentația Liberă.

1.1. Ce este nou în QGIS 3.34

Această versiune de QGIS include sute de remedieri de erori și multe funcții și îmbunătățiri, comparativ cu QGIS 3.28. Pentru o listă a noilor funcționalități, parcurgeți jurnalele modificărilor de la https://qgis.org/en/site/forusers/visualchangelogs.html.

Vă recomandăm să utilizați această versiune în locul celor anterioare.