Important

Translation is a community effort you can join. This page is currently translated at 88.89%.

Ghidul Documentației

Documentația QGIS este disponibilă la https://docs.qgis.org. Pe măsură ce are loc procesul de scriere, comanda de compilare este rulată automat în fiecare zi (v. partea de jos a paginii pentru ora exactă) pentru fiecare dintre versiunile acceptate (versiunea de testare, versiunea cu suport pe termen lung (LTR) și viitorul LTR).

Fișierele sursă ale documentației QGIS sunt disponibile la https://github.com/qgis/QGIS-Documentation. În principal, pentru scrierea documentației QGIS se folosește sintaxa formatului reStructuredText (reST), cu excepția unor scrípturi din setul de instrumente Sphinx, dedicate post-procesării fișierelor HTML. Pentru informații generale despre aceste instrumente, consultați https://docutils.sourceforge.io/docs/ref/rst/restructuredtext.html sau https://www.sphinx-doc.org/en/master/usage/restructuredtext/basics.html.

Următoarele capitole vă arată:

  • cum să gestionați fișierele sursă ale documentației folosind sistemul git și platforma GitHub pe care sunt stocate

  • cum să modificați textele și să pregătiți capturile de ecran… într-un mod adecvat

  • cum să efectuați partajarea și să vă asigurați că modificările sunt transmise documentelor oficiale.

Pentru a cunoaște regulile generale privind contribuția la proiectul QGIS, ați putea utiliza informațiile din secțiunea Implicați-vă în Comunitatea QGIS.