Important

Translation is a community effort you can join. This page is currently translated at 53.85%.

17.25. Mai multe utilizări ale execuției iterative a algoritmilor

Notă

Această lecție vă arată cum să combinați execuția iterativă a algoritmilor cu modelatorul, pentru a extinde automatizarea.

Execuția iterativă a algoritmilor este disponibilă nu doar pentru algoritmii încorporați, ci, de asemenea, și pentru algoritmii pe care îi puteți crea, cum ar fi modelele. Vom vedea cum putem combina un model cu executarea iterativă a algoritmilor, astfel încât să putem obține cu ușurință rezultate mai complexe.

Datele pe care le vom folosi sunt aceleași pe care le-am folosit deja în ultima lecție. În acest caz, în afară de decuparea DEM-ului în funcție de poligonul fiecărui bazin hidrografic, vom adăuga câțiva pași, în care vom calcula o curbă hipsometrică pentru fiecare bazin, pentru a studia modul în care este distribuită elevația în cadrul bazinelor hidrografice.

Din moment ce avem un flux de lucru care implică mai multe etape (decupare + calcul curbă hipsometrică), ar trebui să mergem la modelator și să creăm modelul corespunzător fluxului respectiv.

You can find the model already created in the data folder for this lesson, but it would be good if you first try to create it yourself. The clipped layer is not a final result in this case, since we are just interested in the curves, so this model will not generated any layers, but just a table with the curve data.

Modelul ar trebui să arate astfel:

../../../_images/model.png

Add the model to you models folder, so it is available in the toolbox, and execute it.

Select the DEM and watersheds basins.

The algorithm will generate tables for all the basins and place them in the output directory.

We can make this example more complex by extending the model and computing some slope statistics. Add the Slope algorithm to the model, and then the Raster statistics algorithm, which should use the slope output as its only input.

../../../_images/model2.png

Dacă rulați acum modelul, în afară de tabele, veți obține un set de pagini cu statistici. Aceste pagini vor fi disponibile în caseta de dialog a rezultatelor.