1. Bevezető

Ez a QGIS térinformatikai (GIS) szoftver felhasználói kézikönyve. A QGIS a GNU General Public License alatt érhető el. További információk érhetőek el a QGIS honlapján: https://www.qgis.org.

Ezen dokumentum tartalmát a szerzők és szerkesztők legjobb tudásuk szerint írták és ellenőrizték. Ennek ellenére előfordulhatnak benne hibák.

Ezért a szerzők, szerkesztők és kiadók nem vállalnak felelősséget a jelen dokumentumban előforduló hibákért és azok lehetséges következményeiért. Javasoljuk, hogy jelentse az esetleges hibákat.

Ez a dokumentum reStructuredTexttel lett szedve. Előrhető reST forráskódként githubon, vagy online HTML és PDF formátumban a https://www.qgis.org/en/docs/ címen. A dokumentum lefordított változatai a QGIS projekt dokumentációs felületén is böngészhetők és letölthetők.

A dokumentumhoz való hozzájárulással és a fordítással kapcsolatos további információkért látogasson el a https://qgis.org/en/site/getinvolved/index.html webhelyre.

Hivatkozások ebben a dokumentumban

A dokumentum belső és külső hivatkozásokat tartalmaz. A belső hivatkozásra kattintva a dokumentumon belül mozog, míg a külső hivatkozásra kattintva egy internetcím nyílik meg.

A dokumentáció szerzői és szerkesztői

Azon személyek listája, akik közreműködtek az alábbi dokumentumok megírásában, áttekintésében és fordításában, elérhető a Közreműködők oldalon.

Copyright © 2004 – 2020 QGIS Fejlesztői Csapat

Internet: https://www.qgis.org

A dokumentum licence

A dokumentum másolására, terjesztésére és/vagy módosítására engedélyt adunk a GNU Free Documentation License 1.3-as verziójának vagy bármely későbbi, a Free Software Foundation által kiadott verziójának feltételei szerint; változatlan szakaszok, borítószöveg és hátlapszöveg nélkül. A licenc egy példányát a Appendix B: GNU Free Documentation License tartalmazza.

1.1. A QGIS 3.28 újdonságai

A QGIS ezen kiadása több száz hibajavítást és számos új funkciót és fejlesztést tartalmaz a QGIS 3.28 verzióhoz képest. Az új szolgáltatások listájáért keresse fel a vizuális változásnaplókat a https://qgis.org/hu/site/forusers/visualchangelogs.html címen.