Belangrijk

Vertalen is een inspanning van de gemeenschap waaraan u deel kunt nemen. Deze pagina is momenteel voor 100.00% vertaald.

17.20. Een model binnen een model

Waarschuwing

Wees voorzichtig, dit hoofdstuk is nog niet goed getest, rapporteer problemen; afbeeldingen ontbreken

Notitie

In deze les zullen we zien hoe we een model gebruiken binnen een groter model.

We hebben al een aantal modellen gemaakt en in deze les gaan we zien hoe we ze kunnen combineren tot één groter. Ee model gedraagt zich net als alle andere algoritmes, wat betekent dat u een model kunt toevoegen dat u al eerder heeft gemaakt als deel van een ander dat u daarna maakte.

In dit geval gaan we ons hydrologische model uitbreiden, door het toevoegen van de gemiddelde TWI-waarde in elk van de bassins die het als resultaat genereert. We moeten, om dat te kunnen doen, de TWI uitrekenen en de statistieken berekenen. Omdat we al een model hebben gemaakt om de TWI vanuit een DEM te berekenen, is het een goed idee om dat model opnieuw te gebruiken in plaats van de individuele algoritmes toe te voegen die het bevat.

Laten we beginnen met het model dat we gebruikten als beginpunt voor de laatste les.

Waarschuwing

todo: Afbeelding toevoegen

eerst zullen we het TWI-model toevoegen. Het zou, om beschikbaar te kunnen zijn, moeten zijn opgeslagen in de map Modellen, omdat het anders niet wordt weergegeven in de Toolbox of de lijst met algoritmes in Modelontwerper. Zorg er voor dat het beschikbaar is.

Voeg het toe aan het huidige model en gebruik de invoer DEM als de invoer ervan. De uitvoer is een tijdelijke, want we willen alleen dat de laag TWI de statistieken berekent. De enige uitvoer van dit model dat we maken is nog steeds de vectorlaag met de waterbergingen.

Hier is het corresponderende dialoogvenster voor de parameters:

Waarschuwing

todo: Afbeelding toevoegen

Nu we een laag TWI hebben die we kunnen gebruiken naast de vectorlaag met waterbergingen, om een nieuwe te genereren die de waarden voor de TWI bevat die corresponderen met elke waterberging.

Deze berekening wordt uitgevoerd met het algoritme Grid statistics in polygons. Gebruik de hierboven vermelde lagen als invoer om het uiteindelijke resultaat te maken.

Waarschuwing

todo: Afbeelding toevoegen

De uitvoer van het algoritme Vectorize grid classes was oorspronkelijk onze uiteindelijke uitvoer, maar nu willen we het slechts als een tussenliggend resultaat. We moeten het algoritme bewerken om dat te wijzigen. Dubbelklik er eenvoudigweg op om het dialoogvenster voor de parameters te zien, en verwijder de naam van de uitvoer. Dat zal het een tijdelijke uitvoer maken, zoals het standaard is.

Waarschuwing

todo: Afbeelding toevoegen

Dit is hoe het uiteindelijke model er uit zou moeten zien:

Waarschuwing

todo: Afbeelding toevoegen

Zoals u ziet is het gebruiken van een model in een ander model niets speciaals, en u kunt het toevoegen net zoals u een ander algoritme toevoegt, zolang het model is opgeslagen in de map Models en beschikbaar is in de Toolbox.