Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

.

Beheren van de historie

De historie van processing

Elke keer als u een algoritme uitvoert, wordt informatie over het proces opgeslagen het beheer van de historie. Naast de gebruikte parameters worden de datum en tijd van het uitvoeren ook opgeslagen.

Op deze manier is het eenvoudig om het werk dat ontwikkeld is te volgen en te beheren met behulp van het framework processing en is het eenvoudig te reproduceren.

Het beheer van de historie is een verzameling items uit het register die zijn gegroepeerd overeenkomstig hun datum van uitvoering, wat het eenvoudiger maakt informatie te vinden over een algoritme dat werd uitgevoerd op een bepaald moment.

Figure Processing 30:

../../../_images/history2.png

Historie win

Procesinformatie wordt opgeslagen als een uitdrukking voor de opdrachtregel, zelfs als het algoritme werd gestart vanuit de Toolbox. Dit maakt het handig voor degenen die leren hoe zij de interface voor de opdrachtregel moeten gebruiken, omdat zij een algoritme kunnen aanroepen met behulp van de Toolbox en dan het beheren van de historie kunnen raadplegen om te zien hoe datzelfde algoritme zou kunnen worden aangeroepen vanaf de opdrachtregel.

Apart van het bladeren door de items in het register, kunt u het proces ook opnieuw uitvoeren door simpelweg te dubbelklikken op het overeenkomstige item.

Naast het opnemen van het uitvoeren van algoritmen, communiceert het framework processing met de gebruiker door middel van de andere groepen van het register, namelijk Errors, Warnings en Info. In het geval dat iets niet juist werkt, een blik op de Errors zou u kunen helpen om te zien wat er gebeurt. Als u in contact komt met een ontwikkelaar om een probleem of fout te rapporteren, zal de informatie in die groep zeer handig zijn voor hem of haar om uit te zoeken wat er fout gegaan is.

Algoritmen van derde partijen worden gewoonlijk uitgevoerd door hun interfaces voor de opdrachtregel aan te roepen, die met de gebruiker communiceren via de console. Hoewel die console niet wordt weergegeven, wordt een volledig dump ervan opgeslagen in de groep Info, elke keer als u een van deze algoritmen uitvoert. Als u, bijvoorbeeld, problemen ondervindt bij het uitvoeren van een SAGA-algoritme, zoek dan naar een item genaamd ‘SAGA execution console output’ om alle berichten te controleren die door SAGA zijn gegenereerd en probeer uit te zoeken waar het probleem ligt.

Sommige algoritmen, zelfs als zij een resultaat kunnen produceren met de opgegeven invoerdata, zouden opmerkingen of aanvullende informatie kunnen toevoegen aan het blok Warnings als zij potentiële problemen met de gegevens detecteren, om u te waarschuwen. Zorg er voor dat u deze berichten controleert als u onverwachte resultaten ondervindt.