Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

Managerul istoricului

Procesarea istoricului

De fiecare dată când executați un algoritm, informațiile despre proces sunt stocate în managerul istoricului. Împreună cu parametrii utilizați, sunt salvate, de asemenea, data și ora executării.

În acest fel, sunt ușor de urmărit, de controlat și de reprodus toate lucrările care au fost dezvoltate cu ajutorul cadrului de lucru Processing.

Managerul de istoric reprezintă un set de intrări de registru, grupate în funcție de data de executare, ceea ce ușurează informațiile despre un algoritm executat în orice moment anume.

Figure Processing 31:

../../../_images/history2.png

Istoricul win

Informațiile procesului sunt păstrate ca o expresie pentru linia de comandă, chiar dacă algoritmul a fost lansat din caseta de instrumente. Acest lucru îl face, de asemenea, util pentru cei care învață cum să utilizeze interfața liniei de comandă, deoarece aceștia pot apela un algoritm folosind bara de instrumente și apoi să verifice managerul istoricului, pentru a vedea cum ar putea același algoritm să fie apelat din linia de comandă.

În afară de navigarea intrărilor în registru, puteți, de asemenea re-executa procesele, printr-un simplu dublu-clic pe intrarea corespunzătoare.

Jurnalul de Procesare

Fereastra de dialog a istoricului conține doar apelurile de execuție, dar nu și informațiile produse de către algoritm pe durata execuției sale. Aceste date sunt prezentate în scris în jurnalul QGIS, din fila Processing.

Algoritmii terți sunt, de obicei, executați prin apelarea interfețelor lor, de tip linie de comandă, care comunică cu utilizatorul prin intermediul consolei. Deși această consolă nu este afișată, un jurnal complet al ei este stocat în grupul Informațiilor, la fiecare execuție a fiecărui algoritm. Puteți evita aglomerarea jurnalului cu aceste informații, prin dezactivarea lor, cu ajutorul opțiunii corespunzătoare din dialogul cu setări al fiecărui furnizor.

Unii algoritmi, chiar dacă pot genera un rezultat pornind de la datele de intrare, pot insera în jurnal comentarii sau informații suplimentare, pentru a vă avertiza în cazul în care detectează eventuale probleme referitoare la date. Asigurați-vă că ați citit aceste mesaje atunci când obțineți rezultate neașteptate.