17.27. Modellen in de interface Batch-processing

Waarschuwing

Wees voorzichtig, dit hoofdstuk is nog niet goed getest, rapporteer problemen; afbeeldingen ontbreken

Notitie

Deze les toont een ander voorbeeld van de interface Batch-processing, maar deze keer met behulp van een model in plaats van een ingebouwd algoritme

Modellen zijn hetzelfde als elk ander algoritme, en zij kunnen in de interface Batch-processing worden gebruikt. Hier is een kort voorbeeld dat we kunnen uitvoeren met ons welbekende reeds bekende hydrologische model om dat te demonstreren.

Zorg er voor dat u uw model heeft toegevoegd aan uw Toolbox, en voer het dan uit als een batch-proces. Dit is hoe het dialoogvenster Batch-processing er uit zou moeten zien.

Waarschuwing

todo: Afbeelding toevoegen

Voeg rijen toe tot een totaal van 5. Selecteer het bestand DEM dat correspondeert met deze les als de invoer voor alle rijen. Voer dan 5 verschillende drempelwaarden in, zoals hieronder weergegeven.

Waarschuwing

todo: Afbeelding toevoegen

Zoals u ziet kan de interface Batch-processing niet alleen worden uitgevoerd om hetzelfde proces op verschillende gegevenssets uit te voeren, maar ook op dezelfde gegevensset met verschillende parameters.

Klik op OK en u zou 5 nieuwe lagen moeten krijgen met waterbergingen die corresponderen met de gespecificeerde 5 drempelwaarden.