Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

14.1. Lesson: Metsänhoitomodulin esittely

Tämän metsänhoitosovelluksen modulin seuraaminen edellyttää tietoja jotka olet oppinut tämän opetusmanuaalin moduleissa 1 - 11. Seuraavien oppituntien harjoitukset olettavat Sinun olevan jo kyvykäs tekemään useita perustoimenpiteitä QGIS:ssä ja siksi ainoastaan sellaiset työkalut esitellään yksityiskohtaisesti joita ei aiemmin ole käytetty.

Kuitenkin moduli noudattaa perustasoa oppitunneissa siten että jos Sinulla on aiempaa kokemusta QGIS:stä, voit oletettavasti seurata ohjeita ilman vaikeuksia.

Huomaa että Sinun tulee ladata tähän moduliin tarkoitettu esimerkki datan paketti.

14.1.1. Metsänhoidon esimerkkidata

Muista

Tässä modulissa käytettävä datan voit ladata täältä (125 Mb) <https://dl.dropboxusercontent.com/u/3200993/forestry_data.zip>`_. Lataa zip tiedosto ja pura forestry\ hakemisto exercise_data\ hakemistoosi.

Metsänhoitoon liityyvän esimerkkidatan (metsäkartat, metsädata) on antanut EVO-HAMK metsäopisto. Tietojoukko on muokattu vastaamaan esimerkin oppituntien tarpeita.

Yleiset esimerkin datat (ilmakuvat, LiDAR data, peruskartat) on saatu Maanmittauslaitoksen Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta ja on sovitettu harjoitusten tarkoituksiin. Avoimien aineistojen tiedostopalveluun pääsee tästä.

Varoitus

Kuten muullakin tässä opetusmanuaalissa, tämä moduli sisältää ohjeet lisätä, poistaa ja muuttaa GIS data-aineistoja. Olemme antaneet harjoitustietojoukot tätä varten. Ennen tässä kuvattujen tekniikoiden käyttöä omilla datoillasi varmista aina että Sinulla on käyttökelpoiset varmistukset!