Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

4.1. Atributele Datelor Lesson:

Până în prezent, nici una dintre schimbările pe care le-am adus hărții nu au fost influențate de obiectele afișate. Cu alte cuvinte, toate zonele de utilizare a terenurilor și toate drumurile arată la fel. Atunci când văd o hartă, privitorii nu știu nimic despre drumurile pe care le observă; doar faptul că există un drum de o anumită formă, într-o anumită zonă.

Adevărata putere a GIS-ului constă în faptul că toate obiectele care sunt vizibile pe harta au, la rândul lor, atribute. Hărțile dintr-un GIS nu sunt doar imagini. Ele reprezintă nu numai obiectele din locații, dar, ci și informații despre aceste obiecte.

Scopul acestei lecții: De a explora datele atributelor unui obiect și de a înțelege la ce poate fi utilă această varietate de date.

4.1.1. Atributele Datelor Lesson: basic

Deschideți tabela de atribute pentru stratul places (v. secțiunea ‘’Lucrul cu Date Vectoriale’‘, dacă este necesar). Care câmp ar fi cel mai util pentru reprezentarea sub formă de etichetă, și de ce?

Check your results

4.1.2. In Conclusion

Acum știți cum să folosiți tabelul de atribute pentru a vedea ceea ce se află, de fapt, în datele pe care îl utilizați. Orice set de date va fi util pentru dvs. numai dacă are atributele care vă interesează. Dacă știți de care atribute aveți nevoie, puteți decide rapid dacă puteți utiliza un anumit set de date, sau dacă trebuie să căutați un altul care are datele cerute.

4.1.3. What’s Next?

Diferite atribute sunt utile pentru diferite scopuri. Unele dintre ele pot fi reprezentate direct sub formă de text, pentru ca utilizatorul sa le poată vedea. Veți afla cum să faceți acest lucru în lecția următoare.