Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

14.1. Lesson: Prezentarea Modulului pentru Silvicultură

Utilizarea acestui modul pentru silvicultură necesită cunoștințele acumulate în modulele de la 1 la 11 din acest manual de formare. Exercițiile din următoarele lecții presupun că aveți abilitatea de a face multe dintre operațiunile de bază din QGIS, iar instrumentele care nu au mai fost utilizate înainte sunt prezentate acum în detaliu.

În plus, modulul urmează un nivel de bază de-a lungul lecțiilor, astfel încât, dacă aveți experiență anterioară cu QGIS, puteți urma instrucțiunile fără probleme.

Rețineți că trebuie să descărcați un pachet de date suplimentare pentru acest modul.

14.1.1. Datele Eșantion pentru Silvicultură

Note

Datele eșantion utilizate în acest modul fac parte din setul de date al manualului de instruire și pot fi descărcate de aici. Descărcați fișierul zip și dezarhivați folderul forestry\ în exercise_data\.

Datele respective (harta forestiere, datele despre păduri) sunt puse la dispoziție de școala forestieră EVO-HAMK. Seturile de date au fost modificate pentru a se adapta la nevoile lecții.

Datele eșantion generale (imagini aeriene, date LIDAR, hărți de bază) au fost obținute din serviciul de date deschise al National Land Survey din Finlanda, și adaptate în scopul exercițiilor. Fișierul de date al serviciului de descărcare poate fi accesat în limba engleză aici.

Warning

În ceea ce privește restul manualului de instruire, acest modul include instrucțiuni privind adăugarea, ștergerea și modificarea seturilor de date GIS. V-am furnizat seturile de date de instruire în acest scop. Înainte de a utiliza tehnicile descrise aici asupra datelor dvs., asigurați-vă întotdeauna că aveți copiile de rezervă corespunzătoare!