8.2. Lesson: Combinarea Analizelor

Folosind rezultatele vectorizate ale analizei raster, veți putea selecta numai acele clădiri de pe terenul potrivit.

Scopul acestei lecții: De a utiliza terenul vectorizat rezultat la selectarea terenurilor adecvate.

8.2.1. moderate Try Yourself

  • Salvați harta curentă (raster_analysis.qgs).

  • Deschideți harta pe care ați creat-o în timpul analizei vectoriale anterioare (ar fi trebuit să fi salvat fișierul sub denumirea analysis.qgs).

  • In the Layers panel, enable these layers:

    • relieful,

    • soluția (or buildings_over_100)

  • În plus față de aceste straturi, care ar trebui să fie deja încărcate în hartă, din moment ce ați lucrat la ea înainte, se adaugă și setul de date suitable_terrain.shp.

  • Dacă vă lipsesc unele straturi, ar trebui să le găsiți în exercise_data/residential_development/

  • Use the Intersect tool (Vector ▶ Geoprocessing Tools) to create a new vector layer called new_solution.shp which contains only those buildings which intersect the suitable_terrain layer.

Ar trebui să aveți de acum un strat care prezintă anumite clădiri din soluția dvs., cum ar fi:

../../../_images/new_solution_example1.png

8.2.2. moderate Try Yourself Inspectarea Rezultatelor

Uitați-vă la fiecare dintre clădirile dumneavoastră din stratul new_solution. Comparați-le cu stratul suitable_terrain, prin schimbarea simbologiei stratului new_solution, astfel încât acesta să aibă numai are contur. Ce părere aveți despre observa unele dintre clădiri? Sunt toate acestea potrivite doar pentru că se intersectează cu stratul suitable_terrain? De ce sau de ce nu? Pe care dintre ele le-ați considera ca fiind necorespunzătoare?

Check your results

8.2.3. moderate Try Yourself Rafinarea Analizei

Puteți vedea din rezultate, că unele clădirile care au fost incluse nu au fost cu adevărat adecvate, astfel încât să putem rafina acum analiza.

Dorim să ne asigurăm că analiza noastră returnează numai acele clădiri care intră în întregime în stratul suitable_terrain. Cum puteți realiza acest lucru? Utilizați unul sau mai multe instrumente de analiză vectorială, și rețineți că toate clădirile noastre au o suprafață de peste 100m pătrați.

Check your results

8.2.4. In Conclusion

Ați răspuns acum la întrebarea de cercetare originală, și v-ați conturat deja o opțiune (argumentată și susținută de o analiză) care poate sta la baza unei recomandări cu privire la proprietatea de dezvoltat.

8.2.5. What’s Next?

Mai departe, vom prezenta aceste rezultate ca parte a celei de-a doua dvs. misiuni.