Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

.

Preambul

Acest document este ghidul de utilizare original al QGIS. Programele și echipamentele descrise în prezentul document reprezintă, în cele mai multe cazuri, mărci comerciale înregistrate, și, prin urmare, fac obiectul cerințelor legale. QGIS este condiționat de Licența Publică Generală GNU. Găsiți mai multe informații pe pagina de casă a QGIS, http://www.qgis.org.

Detaliile, datele și rezultatele din acest document au fost scrise și verificate în concordanță cu cele mai bune cunoștințe ale autorilor și editorilor. Cu toate acestea, sunt posibile unele greșeli, în ceea ce privește conținutul.

Prin urmare, datele nu sunt supuse plății unor drepturi sau garanții. Autorii și editorii nu au nici o responsabilitate sau răspundere pentru eșecurile și consecințele utilizării acestora. Raportarea posibilelor greșeli este întotdeauna binevenită.

Acest document a fost creat cu reStructuredText. Acesta este disponibil sub formă de cod sursă reST, prin intermediul github și on-line ca HTML și PDF via http://www.qgis.org/en/docs/. De asemenea, versiunile traduse ale acestui document pot fi descărcate în mai multe formate, din zona de documentare a proiectului QGIS. Pentru mai multe informații despre cum puteți contribui la acest document și cu privire la traducere, vă rugăm să vizitați: http://www.qgis.org/wiki/.

Link-urile din acest document

Acest document conține link-uri interne și externe. Efectuarea unui clic pe o legătură internă permite deplasarea în cadrul documentului, în timp ce un clic pe un link extern deschide o adresă de internet. Într-un document PDF, link-urile interne și externe sunt albastre și sunt gestionate de către navigatorul implicit al sistemului. În formularele HTML, navigatorul le afișează și le gestionează pe ambele în mod similar.

Autori și editori ai Ghidurilor de utilizare, instalare și dezvoltare:

Tara Athan Radim Blazek Godofredo Contreras Otto Dassau Martin Dobias
Peter Ersts Anne Ghisla Stephan Holl N. Horning Magnus Homann
Werner Macho Carson J.Q. Farmer Tyler Mitchell K. Koy Lars Luthman
Claudia A. Engel Brendan Morely David Willis Jürgen E. Fischer Marco Hugentobler
Larissa Junek Diethard Jansen Paolo Corti Gavin Macaulay Gary E. Sherman
Tim Sutton Alex Bruy Raymond Nijssen Richard Duivenvoorde Andreas Neumann
Astrid Emde Yves Jacolin Alexandre Neto Andy Schmid Hien Tran-Quang

Copyright (c) 2004 - 2014 QGIS Echipa de dezvoltare

Internet: http://www.qgis.org

Licența acestui document

Se acordă permisiunea de copiere, distribuire și/sau de modificare a acestui document sub termenii GNU Free Documentation License, versiunea 1.3 sau orice versiune ulterioară, publicată de către Free Software Foundation; fără secțiunile fixe și fără textele coperților. O copie a acestei licențe este inclusă în Anexa GNU Free Documentation License.