Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

Plugin-ul de Editare Offline

Pentru colectarea datelor, lucrul în teren cu un laptop sau un telefon mobil, neconectate la rețea, reprezintă o situație comună. La revenirea rețelei, modificările trebuie să fie sincronizate cu sursa de date de master (cum ar fi o bază de date PostGIS). Dacă mai multe persoane lucrează simultan la aceleași seturi de date, este dificilă fuzionarea editărilor individuale, chiar dacă nimeni nu modifică aceleași entități.

Pluginul de offlineEditingCopyEditare Offline automatizează sincronizarea, prin copierea conținutului unei surse de date (de obicei PostGIS sau WFS-T) într-o bază de date SpatiaLite, și prin stocarea offline a modificărilor, într-o tabelă dedicată. După re-conectarea la rețea, este posibilă aplicarea modificărilor efectuate asupra setului de date de master, în perioada lipsei conexiunii la rețea.

Utilizarea plugin-ului

  • Deschideți unele straturi vectoriale (cum ar fi din PostGIS sau dintr-o sursă de date WFS-T).

  • Salvați-l ca proiect.

  • Mergeți la Baza de date ‣ Editare Offline ‣ offlineEditingCopyConversie în proiect offline și selectați straturile de salvat. Conținutul straturilor este salvat în tabele SpatiaLite.

  • Editarea offline a straturilor.

  • După restabilirea conexiunii, actualizați modificările folosind Baza de date ‣ Editare Offline ‣ offlineEditingSync Sincronizare.

Figure Offline Editing 1:

../../../_images/create_offline_project.png

Creare proiect offline din PostGIS sau din straturile WFS.