Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

Plugin-ul Convertor Dxf2Shp

Plugin-ul convertor dxf2shape poate fi folosit pentru a converti date vectoriale dintr-un DXF în format shapefile. Este nevoie de următorii parametri care trebuie să fie specificați înainte de rulare:

Figure Dxf2Shape 1:

../../../_images/dxf2shape_dialog.png

Plugin-ul Convertor Dxf2Shape

  • Fișierul de intrare DXF: Introduceți calea către fișierul DXF care trebuie convertit.

  • Fișierul de ieșire Shp: Introduceți numele dorit pentru fișierul shape care trebuie creat.

  • Tipul fișierului de ieșire: Specificați tipul de geometrie dorit pentru fișierul shape de ieșire. Tipuri de acceptate în prezent sunt polilinie, poligon, și punct.

  • Exportare etichete cu text: Când opțiunea este selectată, un strat suplimentar de tip shapefile va fi creat, iar tabela DBF asociată va conține informații despre câmpul ‘text’ din fișierul DXF, și șirurile de caractere în sine.

Utilizarea plugin-ului

  1. Startați QGIS, încărcați plugin-ul Dxf2Shape din Managerul de Plugin-uri (v. Dialogul Plugin-urilor), apoi faceți clic pe pictograma convertorului dxf2shpConverter Dxf2Shape Converter, care apare în meniul barei de instrumente din QGIS. Va apărea dialogul plugin-ului Dxf2Shape, așa cum se vede în Figure_dxf2shape_1.

  2. Introduceți fișierul DXF de intrare, numele și tipul pentru fișierul shape de ieșire.

  3. Activați caseta de bifare checkbox Exportă etichetele cu text dacă doriți să creați un strat suplimentar, de tip punct, cu etichete.

  4. Clic pe [OK].