Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

Het item Label

Klik, om een label toe te voegen, op het pictogram label Label toevoegen, plaats het item met de linker muisknop op het kaartvenster van Printvormgeving en positioneer het en pas het uiterlijk aan op de tab Item-eigenschappen van Label.

De tab Item-eigenschappen van een item Label verschaft de volgende functionaliteiten voor het item Label (zie Figure_composer_label):

Figure Composer Label:

../../../../_images/label_mainproperties.png

Tab Label Item-eigenschappen nix

Algemene eigenschappen

  • Het dialoogvenster Algemene eigenschappen is waar de tekst (HTML of niet) of de benodigde expressie om het label te vullen wordt toegevoegd aan het kaartvenster van Printvormgeving.

  • Labels kunnen worden geïnterpreteerd als HTML-code: selecteer checkbox Renderen als HTML. U kunt nu een URL invoeren, een aan te klikken afbeelding die verwijst naar een webpagina of iets meer complex.

  • U kunt ook een expressie invoegen. Klik op [Voer een formule in] om een nieuw dialoogvenster te openen. Bouw een expressie op door te klikken op de beschikbare functies aan de linkerkant van het paneel. Twee speciale categorieën kunnen handig zijn, in het bijzonder geassocieerd met de functionaliteit Atlas: functies voor geometrie en functies voor records. Onderin wordt een voorbeeld van de expressie weergegeven.

Uiterlijk

  • Definieer Lettertype door te klikken op de knop [Lettertype...] of een Lettertype kleur door een kleur te selecteren met behulp van het gereedschap Kleur selecteren.

  • U kunt de verschillende horizontale en verticale marges specificeren in mm. Dat is de marge vanaf de rand van het item van printvormgeving. Het label kan worden geplaatst buiten de begrenzingen van het label bijv. om labelitems uit te lijnen met andere items. In dat geval dient u negatieve waarden voor de marge te gebruiken.

  • Gebruiken van de Uitlijning is een andere manier om uw label te plaatsen. Onthoud dat wanneer u bijv. Horizontale uitlijning gebruikt met de positie radioButtonOnCentreren de mogelijkheid Horizontale marge is uitgeschakeld.