Outdated version of the documentation. Find the latest one here.

Inleiding

Dit document is de officiële gebruikershandleiding van Quantum GIS. De software en hardware beschreven in dit document zijn in de meeste gevallen geregistreerde handelsmerken waarop wetgeving bestaat. Quantum GIS is uitgebracht onder de GNU General Public Licentie. Vind meer informatie op de website van Quantum Gis http://www.qgis.org.

De gebruikte details, data, resultaten enz. in dit document zijn geschreven en gecontroleerd met de beste kennis en inzet voorhanden van auteurs en uitgevers. Toch kunnen er inhoudelijk fouten voorkomen.

Er kunnen geen rechten of garanties ontleend worden aan dit document. De auteurs, redacteuren en uitgevers zijn niet verantwoordelijkheid of aansprakelijk voor fouten en eventuele gevolgen daarvan. U bent wel altijd welkom om deze fouten door te geven zodat deze gecorrigeerd kunnen worden.

Dit document is gemaakt met reStructuredText. De broncode in de vorm van reST broncode is beschikbaar via github en via internet als HTML en PDF via http://documentation.qgis.org. Ook kunnen er vertaalde versies van dit document in verschillende formaten gedownload worden van het documentatie gedeelte van het QGIS project. Voor meer informatie over hoe je kunt bijdragen aan dit document en de vertaling ervan, bezoek: http://www.qgis.org/wiki/.

Koppelingen in dit Document

Dit document bevat interne en externe koppelingen. Door een interne koppeling te selecteren zul je naar een ander gedeelte van het document springen, bij het selecteren van een externe koppeling wordt een internet adres geopend. Interne en externe koppelingen worden blauw weergegeven en worden door de standaardbrowser afgehandeld. In HTML vorm worden beide koppelingen identiek weergegeven.

Auteurs en redactie van de Gebruikers-, Installatie- en Ontwikkelhandleiding:

Tara Athan Radim Blazek Godofredo Contreras Otto Dassau Martin Dobias
Peter Ersts Anne Ghisla Stephan Holl N. Horning Magnus Homann
Werner Macho Carson J.Q. Farmer Tyler Mitchell K. Koy Lars Luthman
Claudia A. Engel Brendan Morely David Willis Jürgen E. Fischer Marco Hugentobler
Larissa Junek Diethard Jansen Paolo Corti Gavin Macaulay Gary E. Sherman
Tim Sutton Alex Bruy Raymond Nijssen Richard Duivenvoorde Andreas Neumann

Sponsors

Het bijwerken van de gebruikershandleiding is gesponsord door Kanton Solothurn, Zwitserland.

Copyright (c) 2004 - 2013 QGIS Ontwikkelteam

Internet: http://www.qgis.org

Licentie van dit of document

Iedereen heeft het recht om dit document te kopiëren, verspreiden en aan te passen onder de voorwaarden van de GNU Free Documentation License, Version 1.3 of een latere versie gepubliceerd door de Free Software Foundation; De Voor- en achterkant en de inhoudelijke indeling van het document dient gelijk te blijven. Een kopie van de licentie is toegevoegd in Appendix GNU Free Documentation License.